top of page

HİNDİSTAN GOA/ SEYAHAT VE DEKORASYON IPUCLARI

Hindistan Goa / Seyahat ve Dekorasyon

Goa deyince akla ilk gelenler hippiler, hedonizm ve sabaha kadar süren dolunay partileri…Oysa, Hindistan’ın popüler sahil eyaleti şablonların ötesinde özelliklere sahip, Umman Denizi’ne açılan 95 kilometrelik sahil şeridinin ardında pek çok tarihi tapınak, zengin ekosisteme sahip ormanlar ve baharat çiftlikleri bulunuyor….

Jeff Koyen / The New York Times

Hindistanın turistik şehri Goa nın, gelin önce Baharat Çiftliklerinden başlayalım

TROPICAL SPICE PLANTATION

1 gününüzü bu çiftliklere ayırmanızı öneririm, yaklaşık 6-7 kişilik guruplar halinde değişik bitkileri ve yediğimiz ama ne ortamda yetiştiğini bilmediğiniz birçok bitki ve endemik türü tanıyacaksınız. Turdan sonra sırtınıza soğuk su dökülüyor, ben ne olduğunu anlamadan elbisemin sırtından soğuk suyu döküverdi abla:)

Bu bitkilerden üretilmiş aloa veralı kremler, çeşitli kokular satın alabilirsiniz.Hem çok taze hem çok ucuz..

İlk beni yakalamasaydı iyiydi...Zavallı çocuk başına neler geleceğinin farkında değil henüz:)

Parkta yine çok sayıda fil sizi bekliyor, yıkanma kısmını sevmedim ve istemedim. Fillere eziyet gibi geldi çünkü ayakları bağlı.

Benim filin ismi Con-Con du ve bol bol meyve verdim.

Hindistan'ın Goa bölgesi vakti zamanında Portekizlilerin sömürgesiydi. Şehirde gezerken mimarinin o dönemin izlerini taşıdığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu bölgede yoğun olarak Hristiyan Hintli aileler yaşıyor, takside sallanan haçtan dükkanlardaki ikonalardan bunu görebilirsiniz.

Eğer yalnız veya iki kişiyseniz özellikle bayan gezginler için diyorum, otelden taksi kiralayın, bu taksiler bildiklerimizden çok farklı. Sizi otelden nasıl aldıysa otele teslim etmek zorunda. Yani şehri gezdirmesi, siz alışveriş yaparken yanınızda durması, spice plantation alanına bırakıp orda çıkıncaya kadar beklemesi her şey dahil. Yani bodyguard gibi. Fiyatta 30-40tl gibi bir rakama tekabül ediyor.

TAPINAKLAR ve KLİSELER

Ahşap işçilikleri ve cepheleri muhteşemdi. En eski 2 kilisesi. Yine Portekizlilerin etkileri.

Ben yapıları ve bahçeyi çekerken insanlarda benimle fotoğraf çekilmek istedi özellikle çocuklar, burada beyaz tenli olanlara ilgi büyük, kendimi film yıldızı gibi hissettim.

İNSAAT DETAYLARI

Ahşap ve kerpiç evler yoğunlukta, teknik çok ilginç geldi.

EL KINASI HENNA

Henna dedikleri el kınası yapıldıktan sonra 1 saat içinde kuruyup koyu bir hal alıyor, sonrası elinizi silkeleyin ve aynı gün mümkün olduğunca elinizi az suya sokun. Figürler ne olsun diye sordular yani hint stili mi yoksa geleneksel hint stilimi. Ben düğün günü gelinlere yapılanlardan istedim. Dikkatli bakarsaniz avcumun içinde bol bol tavus kuşu figürü var.

FESTIVALLER

Bilinçli bir tarihte gitmeme rağmen Monster dedikleri şeytanı yakma töreni, yani kendi çaplarında canavar yapıp yakıyorlar.

Diğer bir festival ise her yeri çiçeklerle desen oluşturarak kaplıyorlar.

PLAJLAR

Goa şehir merkezinden 2 saat uzaklıkta Altın kum plajına doğru yola çıktık, 1 otobüs. Gezi rehberimiz sürekli plajın ne kadar muhteşem olduğundan bahsedince beklentimiz iyice tavan yaptı.

Hatta Paris, London, Goa diye sıralama gidiyormuş dünya sıralamasında:))

Vardığımızda gördüklerimi size göstermek istiyorum. Yorumsuz:)

GELENEKSEL KIYAFETLERİ/TRADITIONAL CLOTHES

HINDISTANDAN GELEN DEKORASYON ESINTILERI

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page